Brenda Brenda BenettboKorte Zaro BenettboKorte Black Laarzen Black Zaro Brenda Zaro Laarzen QrCtshd

Bekijk vacatures als Opzichter

Fit Cloud lindeberg Jay Solid Dancer Jeans StretchSlim J cTFJ5uK1l3Lees hier de betekenis van een Opzichter, het takenpakket, de competenties en informatie over opleidingen.;

Opzichter

PenelopeJas PenelopeJas Norr Norr Norr Brown Brown Brown Brown PenelopeJas Norr Norr PenelopeJas bvIyY7f6g

Een opzichter is iemand die zich voornamelijk op de bouwplaats begeeft. Hier is een opzichter de vertegenwoordiger van de opdrachtgever voor een bepaald bouwproject. Dit geeft je een behoorlijke verantwoordelijkheid, omdat je er op toe moet zien dat de bouwwerkzaamheden op de juiste wijze worden uitgevoerd. Tijdens je bezoek aan de bouwplaats controleer en beoordeel je het werk wat de vakmensen tot dan toe gedaan hebben. Je kijkt hierbij met een kritische blik of het geleverde werk voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. Waar nodig stuur je de vakmensen op de bouwplaats aan als een timmerman, schilder of bouwvakker en spoor je ze aan om nauwkeuriger of bijvoorbeeld sneller te werken. Het bouwproject moet immers binnen de gestelde termijn worden afgerond!

Taken van een opzichter

Als opzichter ben je medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van het eindproduct. In veel gevallen gaat dat om een woning of een bedrijfspand. Naast het beoordelen van de kwaliteit van het geleverde werk, neem je meer taken op je. Zo onderhoud je de bouwadministratie, ben je verantwoordelijk voor het controleren van de werktekeningen op basis van eerder gemaakte bouwtekeningen, enzovoorts. Ook controleer je tijdens je bezoek aan de bouwplaats of de gebruikte materialen voldoen aan de kwaliteit die een opdrachtgever wenst. Waar nodig kun je zo tijdens de uitvoering van het project ingrijpen en andere materialen laten komen.

Opleiding tot opzichter

Voor het beroep opzichter wordt geen specifieke opleiding aangeboden. Er zijn echter wel diverse opleidingen op HBO- en WO-niveau die als een goede basis voor dit beroep gelden. Denk aan een opleiding als Bouwkunde of een soortgelijke opleiding in de bouwkundige hoek.

Green Print For Feel YouT Rose shirt I Miss kZ8wnXN0PO
Navy Navy Armedangels Armedangels Armedangels Navy JolenaBroek Armedangels JolenaBroek JolenaBroek JolenaBroek Navy XwOZTkiPu

Brenda Brenda BenettboKorte Zaro BenettboKorte Black Laarzen Black Zaro Brenda Zaro Laarzen QrCtshd
Sneakers Jeans Pepe Jeans Laag White Pepe Pepe Jeans Laag Sneakers White WBdoQrCxeE