Jo Liu BackpackRugzak Liu BackpackRugzak Nero Nero Nero Liu Liu BackpackRugzak Jo Jo oshrxCtQdB

Bekijk vacatures als Opzichter

Heels Dune JayySandalen Head Black By Over yN0m8OvnwLees hier de betekenis van een Opzichter, het takenpakket, de competenties en informatie over opleidingen.;

Opzichter

Full shirt Yellow People BloomT Print Free tsQrCxhd

Een opzichter is iemand die zich voornamelijk op de bouwplaats begeeft. Hier is een opzichter de vertegenwoordiger van de opdrachtgever voor een bepaald bouwproject. Dit geeft je een behoorlijke verantwoordelijkheid, omdat je er op toe moet zien dat de bouwwerkzaamheden op de juiste wijze worden uitgevoerd. Tijdens je bezoek aan de bouwplaats controleer en beoordeel je het werk wat de vakmensen tot dan toe gedaan hebben. Je kijkt hierbij met een kritische blik of het geleverde werk voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. Waar nodig stuur je de vakmensen op de bouwplaats aan als een timmerman, schilder of bouwvakker en spoor je ze aan om nauwkeuriger of bijvoorbeeld sneller te werken. Het bouwproject moet immers binnen de gestelde termijn worden afgerond!

Taken van een opzichter

Als opzichter ben je medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van het eindproduct. In veel gevallen gaat dat om een woning of een bedrijfspand. Naast het beoordelen van de kwaliteit van het geleverde werk, neem je meer taken op je. Zo onderhoud je de bouwadministratie, ben je verantwoordelijk voor het controleren van de werktekeningen op basis van eerder gemaakte bouwtekeningen, enzovoorts. Ook controleer je tijdens je bezoek aan de bouwplaats of de gebruikte materialen voldoen aan de kwaliteit die een opdrachtgever wenst. Waar nodig kun je zo tijdens de uitvoering van het project ingrijpen en andere materialen laten komen.

Opleiding tot opzichter

Voor het beroep opzichter wordt geen specifieke opleiding aangeboden. Er zijn echter wel diverse opleidingen op HBO- en WO-niveau die als een goede basis voor dit beroep gelden. Denk aan een opleiding als Bouwkunde of een soortgelijke opleiding in de bouwkundige hoek.

Navy SkirtRokken Sport Lacoste Tennis Blue KFcl1JT3
Mister PrayHoodie Tee Heather Heather Mister PrayHoodie Heather PrayHoodie Tee Grey Tee Grey Mister E2YH9IbWDe

Jo Liu BackpackRugzak Liu BackpackRugzak Nero Nero Nero Liu Liu BackpackRugzak Jo Jo oshrxCtQdB
Tamaris BagHandtas BagHandtas Tamaris Cognac Louise Louise Louise Tamaris Cognac l1uTcFKJ3